informatie

27 jaar Cantates in de Nieuwe Kerk

Het seizoen 2019-2020 is het zevenentwintigste jaar dat de serie Cantatediensten in de Nieuwe Kerk wordt georganiseerd.

Ook in dit  seizoen komt weer een verscheidenheid aan componisten voorbij:  Schütz, Schein, Buxtehude, Brahms en Rutter maar uiteraard ook veel werken van J.S. Bach. Naast een aantal cantates wordt op Palmzondag zijn Johannes-Passion uitgevoerd. Dit werk is minstens zo schitterend als de Mattheus. Het ijzingwekkende openingskoor, de prachtige aria’s en de heftige koordelen maken de Johannes uniek.

Zoals altijd streven we naar het hoogst haalbare niveau. Naast de koren zetten de professionele solisten en de gespecialiseerde barokmusici zich daarvoor jarenlang met succes in. Zonder hun deskundigheid, groot enthousiasme en passie voor deze muziek zouden de cantatediensten ondenkbaar zijn.

Ondanks het feit dat de musici voor een minimale vergoeding spelen en zingen zijn de kosten op jaarbasis hoog. Uw financiële steun om de plannen te realiseren en te continueren is onontbeerlijk! Wij vragen daarom een bijdrage van minimaal € 7,50 in de collecte die bij de uitgang van elke cantatedienst wordt gehouden. Daarnaast kunt u zich aanmelden als donateur door overmaking van ten minste € 25,- op banknummer NL67INGB0009444965 t.n.v. Commissie Cantates in de Nieuwe Kerk.

–   –   –

Comité van aanbeveling:

Ton Koopman organist, clavecinist, dirigent Amsterdam Baroque Orchestra and Choir
Masaaki Suzuki, organist, clavecinist, dirigent Bach Collegium Japan
Carolien Eijkelboom, docent en coach Oude Muziek
Jan Luth, hymnoloog, kerkmusicus
Evert Jan Veldman, predikant Protestantse Wijkgemeente Nieuwe Kerk


Adres:
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen